Restaurang Nimt
Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen med den tillhörande loungen har plats för 250 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.
Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat som serveras i restaurangen lagas med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.
Frukost
Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.
Lunchmatsedel vecka 33 & 34
Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.
Måndag
BBQ – glaserad kyckling toppad med skuren vårlök serveras med råstekt potatis och BBQ-sås
Tisdag
Stekt panerad fiskfilé serveras med sandefjordsås ångad broccoli samt potatis från Trumpetaregården
Alt: Ost- och skinkfylld schnitzel med broccoli samt choronsås och rostad potatis från Trumpetaregården
Onsdag
Italiensk färsbiff med parmesanrostad blomkål, tryffeldoftande potatispuré och basilikagräddsås
Torsdag
Hjorthögrev bakad över natten serveras med gräddig lingonsås samt hasselbackspotatis och smörad morot
Alt: Korvgryta serveras med buljongkokt ris och crème fraiche
Fredag
Dansk fläskstek serveras med sockerstekt kulpotatis och rödkål samt äpplemos och skysås
Dessert: Mandelkaka toppad med hallongrädde, toppad med rostad vitchoklad och brynt mandel
Veckans gröna
Broccolipaj smaksatt med Västerbottenost samt friterad halloumi och bistrosallad
v34
Måndag
Hackad pepparbiff med smörstekta haricotsverts samt rostad potatis från Trumpetaregården samt mild pepparsås.
Tisdag
Friterad fiskfilé serveras med räkcreme, bakad morot samt potatismos.
Alt: Gräddstuvad pyttipanna serveras med stekt ägg och rödbetor.
Onsdag
Kycklingbröst serveras med baconsås samt parmesanrostad blomkål och rostad Bjärepotatis.
Torsdag
Biff Africana med tillbehör serveras med ris.
Fredag
Schnitzel serveras med vitlökssmör samt rostade rotfrukter och stekt potatis från Trumpetaregården.
Dessert: Jordgubbsbakelser med vispad grädde toppad med rostad mandel.
Veckans gröna
Stekt Quornfilé serveras med krämig ostsås och pasta samt friterad ruccola.
Med reservation för slutförsäljning.
Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 145 kr.
Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 1300 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30. Vid allergier fråga personalen.
Varmt välkomna!
À LA CARTE MENY
Öppettider kök: måndag-lördag kl. 18.00-21.00, restaurangen stänger kl. 23.00.
-FÖRRÄTTER-
Nimt´s skaldjursröra 169 kr
Rostad kavring, picklad silverlök samt grönolja,
rödbetsskott och citronpärlor
Betor & Chévre 169 kr
Rostad gulbetssallad toppas med bakad
chévre, picklad lök, rostade valnötter,
skott samt honung och balsamicokräm
Hemrullade vårrullar Vegansk 82 kr
med wakame och nudelsallad Kyckling 89 kr
samt soyasås
Nimt´s charkbricka
Kökets utvalda italienska charkuterier och
ostar serveras med hembakat fröknäcke och
hemmagjord marmelad
1 person: 179kr/ 2 personer 279kr
Burrata med hasselnöt 169kr
Burrata på salladsbädd toppad med brynt
hasselnötssmör, friterad ruccola samt torkad
morotskrisp och citrontång
Steak tatar på oxfilé från 189kr
Bondens skafferi
Rå oxfilé med friterad kapris, rostad beta serveras med
bakad äggula, dijonnaise samt picklad lök,
toppad med friterad svarvad rödbeta, torkad ruccola
och rostad mandel
-VARMRÄTTER-
Bookmaker på oxfilé på vårt vis
bakad äggula, pepparrot, bakad cocktailtomat
samt dijonnaise toppas med friterad kapris
och pommes
100gr 279kr / 200gr 359 kr
Kalvschnitzel 299 kr
Med friterad ruccola och rostat vitlökssmör
semibakad cocktailtomat med grillad vårlök
& citrontång samt potatis från Trumpetaregården
Catalanska musslor 299 kr
toppad med chorizoströssel smaksatt med
apelsinsaffran och chili serveras med
pommes och aioli
Smörad tagliatelle 289 kr
med vanamai räkor eller tofu smaksatt med
saffran, örter och vitlök samt strimlad purjolök
toppad med citrontång, friterad ruccola
och färskriven parmesan
Kycklingfilé från Bjärefågel 295 kr
med stekt äpple serveras med champagnesky
semibakade cocktailtomater, vårlök och potatiskaka
Oxfilé provencale från bondens skafferi 389 kr
Serveras med bakade cocktailtomater, grillad vårlök
samt rostat vitlökssmör och potatiskaka
Nimt´s högrevsburgare 245 kr
med pommes 180gr
Srirachamajo, sallad, tomat, rödlök, samt
gruyèreost och äppelchutney, dipp och pommes
Nimt´s halloumiburgare 249 kr
med pommes
Srirachamajo, sallad, tomat, rödlök, samt
gruyèreost och äppelchutney, dipp och pommes
– NIMT´S GRÖNA-
Cesarsallad
Härgjord caesardressing, krispig romansallad,
bakade cocktailtomater, bacon, krutonger, riven
parmesan, skuren rödlök
Välj mellan:
Halloumi 269kr
Bjäre Kycklingfilé 269kr
Handskalade räkor 289kr
-DESSERTER-
Somrig minipavlova 139 kr
Härgjord maräng med vispad jordgubbsmascarpone,
passionsfruktsås toppad med jordgubbar och rostad mandel
Klassisk Créme brúlée 149 kr
En självklar klassiker för allas smaklökar
C.C.C 179 kr
Kaffe, cognac & choklad
Affogato al caffe 129kr
Vaniljglass serveras i espresso toppad med
vispad grädde toppas med riven nougat
Husets glass eller sorbet med bär 49kr/kula
Praliner från chokladbutik Brun 99kr
3 stycken av veckans smaker utvalda av våra kockar
-BISTROMENY-
Barnmeny
HAMBURGARE 105 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och
pommes frites
PASTA BOLOGNESE 95 kr
PANNKAKOR med glass 70 kr
Cateringmeny
Vi har även catering för minimum 10 personer för avhämtning.
Beställning görs minst 5 arbetsdagar i förväg.
Studentmeny