Göra

Bo hos oss och upplev Bjärehalvön, Kullabygden och Ängelholm! Här finns ett stort utbud av naturupplevelser, aktiviteter, kultur, sevärdheter och gårdsbutiker.

Cykla på Bjäre

Bjärehalvön i norra Skåne erbjuder fantastiska cykelvägar i kuperad terräng genom mysiga fiskelägen och små byar. Tillgången på småvägar är oändlig i ett landskap som hela tiden överraskar med allt från solgula rapsfält och skir grönska i bokskogarna till fantastiska vyer av hav och strand.

Kattegattleden – Sveriges första nationella cykelled
Här är nära till Kattegattleden, en 37 mil lång sammanhängande cykelled med fantastisk natur och upplevelser längs vägen. Kattegattleden har ett unikt och havsnära läge med närhet till sandstränder och utsiktsplatser. Leden, som är näst intill bilfri, går från Helsingborg till Göteborg genom små fiskelägen och sommarstäder som Båstad, Halmstad och Varberg. För mer information besök kattegattleden.se.

Skåneleden

Det är också nära till Skåneleden som är uppdelad i flera olika sträckningar. Tidigt på våren och försommaren är en skogsvandring bland skir grönska och bokskogsstammar en härlig upplevelse. Närheten till havet med vågornas skvalpande ljud kan vara skönt och avkopplande under sommaren. För mer information besök skaneleden.se.

Golfa på Bjäre

I närområdet finns ett tiotal golfbanor av olika klass och bankaraktärer som passar alla typer av golfare. Det milda klimatet ger oftast möjlighet till spel hela året. Vi samarbetar med Bjäre GK, Torekov GK, Åkagården GK, Ängelholm GK och S:t Arild GK. Boka golfpaket hos oss så bokar vi starttid där ni vill spela.

Utflykter på Bjäre och Kullabygden

Bjäre och Kullabygden med många närodlade råvaror bjuder på fantastiska matupplevelser med en mängd gårdsbutiker, delikatessbutiker, caféer, restauranger och Höganäs Saluhall.

Här finns också Hembygdsparken, vingårdar, många loppisar, härliga naturupplevelser, gamla fiskelägen och mycket kultur.

Hav och strand

Vill man njuta av strandliv och bad finns nordvästra Skånes finaste sandstränder i Skälderviken, en i Ängelholm och en i Segeltorpsstrand och i Laholmsbukten finns Båstads sandstrand.

För mer information besök engelholm.com, bastad.com och turism.hoganas.se.