Hotellfrukost

Hotellfrukost på Valhall Park – En härlig start på morgonen

En generös frukostbuffé fylld med klassiska och lokala favoriter!

Varje morgon serveras en generös hotellfrukost på buffé i hotellets restaurang Nimt. Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till kallskuret och säsongens frukt. På den varma buffén hittar du bacon, köttbullar och hemmagjord äggröra – och  sist men inte minst – på helgerna pannkakor! Ja, vi kan nog påstå att den innehåller allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

Hotellfrukost på Valhall Park serverad på bord. Varma och kalla rätter. En bild på hotellfrukost på Valhall Park Hotell. Frukost upplagd på buffé. frukost på uteservering

Öppettider & Pris

Frukosten serveras varje morgon i hotellets restaurang Nimt, med tillgång till vår uteservering de varma månaderna.

Frukosten serveras
Vardagar 6.30-9.30 & Helger 7.30-10.30.

Pris
Även du som inte bor på hotellet är välkommen att äta frukost hos oss! Frukosten kostar 139 kr per person och 69 kr för barn upp till 12 år.

Allergier eller särskilda preferenser?
Fråga gärna vår personal.

 

Helgfrukost med kakbuffé

En gång i månaden – den sista söndagen, serverar vi vår populära och omtalade Helgfrukost med kak- och tårtbuffé. Läs mer om vår helgfrukost här!

 

Vår frukost

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror från Bjärehalvön och Skåne efter säsong.

PÅ FRUKOSTEN

Kall buffé
På vår kalla buffé finner du hembakat bröd, ost, kallskuret, hemmagjord müsli, yoghurt, sill, säsongens grönsaker och frukt.

Varm buffé
På vår varma buffé hittar du vår hemgjorde äggröra, bacon och köttbullar eller korv. Här kan du också välja av löskokta och hårdkokta ägg.

Dryck 
I dryckesväg serverar vi kaffe, te, juice, hemmagjorda smoothies och ingefärashots.

Varmt välkomna!

 

Best Breakfast

Hotell Valhall Park är en del av Best Western Hotels & Resorts och som ett Best Western-hotell tar hotellet del av frukostkonceptet Best Breakfast som i själva verket är en frukost som är riktigt bra för dig och som dessutom lyfter lokala närproducerade favoriter och varor i säsong! Best Breakfast är även en frukost bestående av hemlagat och hembakat så som hembakat bröd, hemmagjord müsli och bärkompott!

På Valhall Park Hotell är Best Breakfast en stor del av hotellefrukosten. Här bjuder vi på hembakat bröd, lokala favoriter från Bjärehalvön och ibland även grönsaker, bär och frukt från ägarna Helena och Jonas trädgård i Ängelholm.

Köksmästaren Ola har satt upp en köksträdgård utanför hotellets kök där han odlar grönsaker, örter och ätbara blommor.

Läs mer om Best Westerns Best Breakfast här! 

Frukost med hållbarhetstänk

Frukostmenyn är även den, likt restaurangen andra menyer, anpassad efter lokala råvaror och säsong. Vi söker aktivt efter nya lokala leverantörer på Bjärehalvön med omnejd som levererar efter säsong. Hembakat och hemlagat står i fokus även på frukosten.

På frukosten följer vi konceptet – ”smaka gärna på allt” – men med det i åtanke lägger vi upp det mesta i mindre bitar samt  serverar på mindre porslin. Till exempel serverar vi smörgåspålägg i halverade bitar, frallorna och croissanter är hälften så stora som vanligt och vi skär upp furkt i mindre bitar. Våra kaffekoppar, smoothieglas och youghurtskålar är även de i mindre storlek – allt för att motverka att behöva slänga mat.

På frukosten serverar vi tomater från Tåstarpstomaten, en lokal tomatodlare på Bjärehalvön, från påsk till mitten av november. Våra charkuterier kommer från Heberleins och det bröd vi inte själva bakar i vårt kök kommer från Sjöstrands Bageri.

En man skördar tomater i odlingen hos Tåstarpstomaten

Bilder: (1) Tåstarpstomaten, 

Frukost med ingredienser från historien

Vi blickar tillbaka på Valhall Parks historia och på den tiden det kallades Walhall Gård och var en del av godset Engeltofta Gård. Engeltofta Gård var med Carl Georg Stjernswärd i spetsen en föregångare inom svenskt jordbruk. Stjernswärd hade en avgörande roll i att göra Skåne till den centrala plats för Sveriges jordbruk och för Sveriges skafferi som det är idag, då många svenska råvaror odlas här.

Under sin tid på Engeltofta Gård, planterade Stjernswärd bland annat en stor fruktodling med mer än 300 träd. De äppelträden som finns på hotellområdet idag är kvarlevor av den fruktodlingen. På frukosten kan du ibland, när det är i säsong, få smaka på äpplen från dessa träd i form av äppelmust, marmelader och frukt.

Bild av bönder som arbetade på godset Engeltofta Gård som som Walhall Gård var en del av.

Bilder: (1) Arbetare på Godset Engeltofta gård som Walhall Gård tillhörde