Restaurang Nimt

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 100 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli, hemmagjorda smoothies och ingefärsshot till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

Lunchmatsedel vecka 23

Lunchmatsedel vecka 23

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.

Vi serverar fortfarande två rätter per dag, den andra rätten bestäms dag för dag och presenteras den dagen. Lunchen serveras 11.30-13.30.

Måndag
Korv Stroganoff med ris
Pannbiffar med lök, sky och stekt Bjärepotatis (med reservation för slutförsäljning)

Tisdag
Smörstekt kummelfilé med tartarsås och kokt Bjärepotatis
Dansk fläskestek med rödkål, skysås och Bjärepotatis (med reservation för slutförsäljning)

Onsdag
Ost- och baconbiff med skysås och stekt Bjärepotatis
Rimmad oxbringa med rotmos (med reservation för slutförsäljning)

Torsdag
Paella med stekt kycklingbröst

Fredag
Kålpudding med gräddsås, lingon och kokt Bjärepotatis

Veckans Gröna
Vegetarisk paella

 

Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras
med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 99 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 900 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30.

Varmt välkomna!         

Dagens lunchbuffé med två rätter och en veckans vegetariska rätt, serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 99 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 900 kr.
Måndag-fredag kl. 11.30-13.30.
Vid allergier fråga personalen.

 

 

Meny kvällstid måndag-söndag

Från v. 13 serverar vi en något begränsad kvällsmeny. Öppettider 18-21.

-FÖRRÄTTER-

VITLÖKSBRÖD  55 kr

NIMTS SKALDJURSRÖRA  135 kr
på Bjärekavring med schalottenlöksvinaigrette

RÄKSMÖRGÅS LITEN  125 kr (100 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

 

-VARMRÄTTER-

PASTA CARBONARA  135 kr

PASTA MED RÄKOR  135 kr

SKALDJURSSOPPA  155 kr
med hummerfond, räkor, kräftstjärtar och bröd

CEASARSALLAD  125 kr
med Bjärekyckling, romansallad, ceasardressing, krutonger,
baconcrisp och parmesanost

RÄKSMÖRGÅS STOR  195 kr (200 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

 

-DESSERTER-

ÄNGELHOLMSGLASS VANILJ MED BÄR  75 kr

TRE SORTERS PRALINER  55 kr

 

 Brunch

Under 2020 kommer vi att köra brunch vid speciella tillfällen kl. 11-14.

Vi dukar upp en härlig brunch för 195 kr följande datum:

  • Fars dag brunch 8 november

Varmt välkomna att boka på 0431-255 20 eller info@valhallparkhotell.se.

 

Cateringmeny

Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs 3 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

FÖRRÄTTER
Nimts skaldjursröra på Bjärekavring  115 kr
Hummersoppa med oststång  115 kr
Ceviche med spickeskinka  105 kr
Ceasarsallad med rökt majskycklingbröst  105 kr

VARMRÄTTER
Vitlöksstekt lax med sauterade gröna bönor och Beurre Blanc  180 kr
Helstekt ryggbiff med bakade grönsaker, rostad potatis, brynt svamp och portvinssky  210 kr
Fläskfilémedaljonger, bakade betor, kantarellsås och rostad potatis  175 kr

DESSERTER
Valnöt- och kolapaj med whiskygrädde  75 kr
Kladdkaka med bärsås  65 kr
Vaniljpannacotta med bär  65 kr

BUFFÉER – välj en buffé eller plocka ihop din egen buffé med dina favoriter

Italiensk buffé lagom

  • Prosciutto med melon   40 kr
  • Kryddiga korvar  40 kr
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter  30 kr
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing  35 kr
  • Grönsallad  20 kr
  • Bröd  15 kr
  • Garneras med exotiska frukter

Pris för hela buffén  220 kr

 

Italiensk buffé stor

  • Prosciutto med melon   40 kr
  • Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”  45 kr
  • Pastrami  40 kr
  • Kryddiga korvar  40 kr
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter  30 kr
  • Soltorkade tomater  20 kr
  • Kalamataoliver  20 kr
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing  35 kr
  • Pastasallad  25 kr
  • Grönsallad  20 kr
  • Bröd  15 kr
  • Garneras med rikligt av exotiska frukter

Pris för hela buffén  345 kr

Tillägg:
Tiramisu  55 kr

Nimts buffé lagom

  • Bjärekycklingvingar  30 kr
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis  20 kr
  • Marinerad fläskfilé  30 kr
  • Nimts strutar med skaldjursröra  35 kr
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm  35 kr
  • Broccolisallad m dressing  20 kr
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing  20 kr
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing  20 kr
  • Bröd och smör  15 kr

Hel buffé  225 kr


Nimts buffé stor

  • Bjärekycklingvingar  30 kr
  • Confiterad fläsksida m picklad lök  30 kr
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis  20 kr
  • Brie- och ramslökspaj   20 kr
  • Marinerad fläskfilé  30 kr
  • Nimts strutar med skaldjursröra  35 kr
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm  35 kr
  • Spickeskinka från Heberleines  35 kr
  • Rökt lax  35 kr
  • Broccolisallad m dressing  20 kr
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing  20 kr
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing  20 kr
  • Bröd och smör  15 kr

Hel buffé  345 kr

Tillägg:

  • Chokladmousse m grädde och bär  25 kr
  • Nattamat (korv med bröd)  70 kr

Pris för utkörning (inom 3 mil)  350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt