Restaurang Nimt

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 200 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

 

Lunchmatsedel vecka 49

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.

Måndag
Gratinerad kotlettrad med champinjonsås & Bjärepotatis
Pyttipanna med stekt ägg & rödbetor

Tisdag
Kalkon med brysselkål, gelé & Bjärepotatis
Lasagne

Onsdag
Per i Vikens ost & baconkorv med potatispuré
Rödvinsbrässerad griskind med rotfrukter

Torsdag
Fläskkotlett på ben med rostad Bjärepotatis & rödkål
Panerad spätta med citron & dillsås med Bjärepotatis

Fredag
Kyckling drumsticks med kryddig tomatsås & ris
Räkpasta med dill

Veckans Gröna
Oumphburgare med chili aioli

Med reservation för slutförsäljning.

Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 135 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 1200 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30. Vid allergier fråga personalen.

Varmt välkomna!         

 

À LA CARTE MENY

Öppettider kök: måndag-lördag kl. 18.00-21.00, restaurangen stänger kl. 23.00.

-FÖRRÄTTER-

CARPACCIO                                                                      145 kr
med rostade pinjenötter, ruccola,
parmesankräm och balsamico

NIMT’S SKALDJURSRÖRA                                        145 kr
på Bjärekavring med citronpuré, picklad rödlök
och grönsallad

VEGETARISKA VÅRRULLAR                                    135 kr
med soja, seseamdressad sallad
och chilimajonnäs

KRÄMIG FISK- OCH SKALDJURSSOPPA             132 kr
med rotfrukter.
Serveras med bröd och aioli.

-VARMRÄTTER-

WIENERSCHNITZEL (Kalv)                                     265 kr
med friterad Bjärepotatis, rödvinssås med kapris,
hackad schalottenlök och örtsmör

BJÄREKYCKLING                                                         265 kr
med nypon- och äppelchutney,
potatiskaka, äppekgelé, och rödvinssås.

NIMT’S  HÖGREVSBURGARE 180 G                      225 kr
med briochebröd, varmrökt sidfläsk, pepperjackost,
BBQ-sås, majonnäs, tomat, pommes och picklad rödlök.

KRÄMIG FISK- OCH SKALDJURSSOPPA             265 kr
med rotfrukter. Serveras med bröd och ailoi.

-VEGETARISKT-

RISOTTO                                                                            205 kr
med höstsvamp och tryffelolja.
Picklade trattkantareller och pumpa.

NIMT’S HALLOUMIBURGARE                                 205 kr
med briochebröd, pepperjackost,
BBQ-sås, majonnäs, tomat, lökmarmelad
serveras med pommes och lökringar


-DESSERTER-

ÄPPELPAJ                                                                          95 kr
med mandel serveras med vaniljglass

CHOKLADFONDANT                                                    110 kr
med glass och bär

SORBET                                                                              65 kr

TRE PRALINER                                                               72 kr
från Chokladbutik Brun i Ängelholm

-BISTROMENY-                                                      

CHARKBRICKA                                                             150 kr
Serranoskinka, salami, Heberleine’s rackabajsare,
två ostar, oliver, bröd och marmelad

RÄKSMÖRGÅS LITEN                                               130 kr
100 g räkor, majonnäs, ägg, sallad

RÄKSMÖRGÅS STOR                                                198 kr
200 g räkor, majonnäs, ägg, sallad

VARMRÖKT LAX                                                         189 kr
med Bjärepotatis och romsås

LASAGNE (NÖTFÄRS)                                              155 kr
med mixsallad

-SIDEORDERS-

GRÖNSALLAD                                                               35 kr
POMMES MED BBQ-DIPP                                       65 kr
VITLÖKSBRÖD                                                            55 kr

 

Barnmeny

HAMBURGARE                                                105 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och
pommes frites

PASTA BOLOGNESE                                         95 kr

PANNKAKOR med glass                                    70 kr

Cateringmeny

Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs minst 5 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

BUFFÉER – välj en buffé eller plocka ihop din egen buffé med dina favoriter

Italiensk buffé lagom

  • Prosciutto med melon
  • Kryddiga korvar
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing
  • Grönsallad
  • Bröd
  • Garneras med exotiska frukter

 

 

Italiensk buffé stor

  • Prosciutto med melon
  • Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”
  • Pastrami
  • Kryddiga korvar
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter
  • Soltorkade tomater
  • Kalamataoliver
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing
  • Pastasallad
  • Grönsallad
  • Bröd
  • Garneras med rikligt av exotiska frukter

Tiramisu

Nimts buffé lagom

  • Bjärekycklingvingar
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis
  • Marinerad fläskfilé
  • Nimts strutar med skaldjursröra
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm
  • Broccolisallad m dressing
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing
  • Bröd och smör

Nimts buffé stor

  • Bjärefågels urbenade lårfilé
  • Confiterad fläsksida m picklad lök
  • Ljummen potatissallad med Bjärepotatis
  • Brie- och ramslökspaj
  • Marinerad fläskfilé
  • Nimts skaldjursröra på Bjärekavring
  • Sojamarinerad lax med wasabikräm
  • Spickeskinka från Heberleines
  • Rökt lax
  • Broccolisallad med dressing
  • Romansallad med bacon, parmesan och ädelostdressing
  • Matvetesallad med mango, avokado och chilidressing
  • Bröd och smör

Tillägg:

  • Chokladmousse m grädde och bär
  • Nattamat (korv med bröd)

Pris för utkörning (inom 3 mil)  350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt