Restaurang Nimt

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 100 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli, hemmagjorda smoothies och ingefärsshot till sill, lax, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

Lunchmatsedel vecka 39

Lunch

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.

Måndag
Flygande Jakob med ris
Grönsaksbakad falukorv med tomatsås och potatismos 

Tisdag
Fiskfärsbiffar med wasabicremé och kokt Bjärepotatis
Lasagne

Onsdag
Plommonspäckad fläskkarré med skysås, rödkål och stekt potatis
Köttsoppa med grönsaker

Torsdag
Kesobakad fiskfilé med dillsås och kokt Bjärepotatis
Ost & baconbiff med stekt potatis och skysås 

Fredag
Biffstroganoff med ris
Kalkonstek med gräddsås, stekt potatis och gelé 

Veckans Gröna
Chililglacerad quornfilé med gratinerad blomkål

Varmt välkomna!         

Dagens lunchbuffé med två rätter och en veckans vegetariska rätt, serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 99 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 900 kr.
Måndag-fredag kl. 11.30-14.00.
Vid allergier fråga personalen.

 

 

Á la carte meny kvällstid måndag-lördag

Restaurang Nimt serverar à la carte kvällstid måndag-lördag kl. 18-21,  baren är öppen till 23.

-FÖRRÄTTER-

VITLÖKSBRÖD  55 kr 

NIMTS SKALDJURSRÖRA  125 kr
på Bjärekavring och charlottenlöksvinegrett
Vinförslag: Solitär Riesling

SOJAMARINERAD LAX  125 kr
med wakame  och wasabikräm och picklad ingefära
Ölrekommendation:Skelderwikens Sommarlager

SERRANOSKINKA MED MELONSALLAD  115 kr
Vinförslag: Badet Clement Rouge

SOMMARSALLAD  75 kr
med melon, avokado, yoghurtbollar smaksatta med chili

-VARMRÄTTER-

MOULES MARINÈRE  175 kr
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis

FISKSOPPA  205 kr
hummerfond, lax, torsk, räkor, kräftstjärtar
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis

SVARTPEPPARGLAZEADE BABYBACKRIB  179 kr
med chipotledressing, tabbouleh & pommes
Ölrekommendation: Baron Trenck

VITLÖKSHALSTRAD LAXFILÉ  205 kr
med karamelliserad pakchoi, sesamströ, potatis
och ingefära buerre blanc
Vinförslag: Tahbilk Rousanne

ENTRECOTE  239 kr
från Ugglarp med  tomatsallad, primörer,
pommes och bearnaisesås
Vinförslag:  Gran Sasso Montepulciano

HÖGREVSBURGARE 180 G  189 kr
av svenskt högrev med silverlök, saltgurka, bacon, pepperjack ost, dijondressing,
pommes frites, chipotle dip
Ölrekommendation: Skelderwikens IPA

-Vegetariskt-
HALLOMIBURGARE  158 kr
med dijondressing, silverlök, saltgurka, pepperjack ost, pommes, chipotle dip

-SIDEORDERS-
BRÖD  30 kr
med olja och salt
GRÖNSALLAD  35 kr
BEARNAISESÅS  25 kr
POMMES FRITES  40 kr
serveras med dipp

-DESSERTER-

CHOKLADGANACHEPAJ  85 kr
Smaksatt med fläder serveras med jordgubbsglass

PASSIONSFRUKTSSORBET  65 kr

JORDGUBBAR MED VANILJGLASS  78 kr

-BARNMENY-

HAMBURGARE  79 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och pommes frites

PASTA BOLOGNESE  79 kr

PANNKAKOR  55 kr
med glass

ÖPPETTIDER KÖK
MÅND-LÖRD: Á LA CARTE  18.00-21.00
                

Loungemeny

Vi erbjuder en trevlig loungemeny måndag-söndag.

RÄKSMÖRGÅS LITEN  125 kr (100 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

RÄKSMÖRGÅS STOR  195 kr (200 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

CEASARSALLAD  125 kr
med Bjärekyckling, romansallad, ceasardressing, krutonger, baconcrisp, parmesanost

 

Brunch

Under hösten -19 och våren -20 kommer vi att köra brunch vid speciella tillfällen.

Vi dukar upp en härlig brunch för 195 kr följande datum:

  • Fars Dag brunch 10 november
  • Luciabrunch 15 december
  • Vinterbrunch 1 mars
  • Påsklovsbrunch 5 april
  • Mors Dag brunch 31 maj

Varmt välkomna att boka på 0431-255 20 eller info@valhallparkhotell.se.

 

Cateringmeny

Vi har även catering för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

FÖRRÄTTER
Nimts skaldjursröra på Bjärekavring  115 kr
Hummersoppa med oststång  115 kr
Ceviche med spickeskinka  105 kr
Ceasarsallad med rökt majskycklingbröst  105 kr

VARMRÄTTER
Bakad lax med svamplasagne, citrussås och sparris  180 kr
Helstekt kalventrecote, rostade rotfrukter, vitlökssky och potatisgratäng  210 kr
Fläskfilémedaljonger, bakade betor, kantarellsås och rostad potatis  175 kr

DESSERTER
Valnöt- och kolapaj med whiskygrädde  75 kr
Kladdkaka med bärsås  65 kr
Vaniljpannacotta med bär  65 kr

BUFFÉER
Italiensk buffé

  • Prosciutto med melon   40 kr
  • Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”  45 kr
  • Pastrami  40 kr
  • Kryddiga korvar  40 kr
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter  30 kr
  • Soltorkade tomater  20 kr
  • Kalamataoliver  20 kr
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing  35 kr
  • Pastasallad  25 kr
  • Grönsallad  20 kr
  • Bröd  25 kr
  • Garneras med rikligt av exotiska frukter

Pris för hela buffén  355 kr

Tillägg:
Tiramisu  55 kr

Nimts buffé

  • Bjärekycklingvingar  30 kr
  • Confiterad fläsksida m picklad lök  30 kr
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis  20 kr
  • Brie- och ramslökspaj   20 kr
  • Marinerad fläskfilé  30 kr
  • Nimts strutar med skaldjursröra  35 kr
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm  35 kr
  • Spickeskinka från Heberleines  35 kr
  • Rökt lax  35 kr
  • Broccolisallad m dressing  20 kr
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing  20 kr
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing  20 kr
  • Bröd och smör  15 kr
  • Chokladmousse m grädde och bär  25 kr

Hel buffé  350 kr

Tillägg:
Nattamat (korv med bröd)  70 kr

Pris för utkörning (inom 3 mil)  350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt