Restaurang Nimt

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen med den tillhörande loungen har plats för 250 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat som serveras i restaurangen lagas med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

 

Lunchmatsedel vecka 42

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.

LUNCHMATSEDEL VECKA 43

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.

Måndag
Citronrostad kycklingfilé med chimichurri & ris
Stekt chorizo med ajvar och potatismos

Tisdag
Stekt spätta med hollandaise, ärtor & Bjärepotatis
Köttfärslimpa med gräddsås, lingon & Bjärepotatis

Onsdag
Fläsklägg med rotmos & pepparrotssås
Kalvfrikassé med broccoli & Bjärepotatis

Torsdag
Potatis- och purjolökssoppa med pannkakor
Höstig högrevsgryta med goa grejor & ris

Fredag
Champinjon- och bacongratinerad fläskfilé med bearnaise & pommes
Dessert: Pannacotta med bärkompott

Veckans Gröna
Falafelrulle fylld med sallad, lök, gurka, tomat, korianderdressing & pommes

Med reservation för slutförsäljning.

Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 145 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 1300 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30. Vid allergier fråga personalen.

Varmt välkomna!         

 

À LA CARTE MENY

Öppettider kök: måndag-lördag kl. 18.00-21.00, restaurangen stänger kl. 23.00.

-FÖRRÄTTER-

NIMT´S SKALDJURSRÖRA                                          149 kr
med kavring, picklad silverlök och citrontång

Chevretoast                                                                   129 kr
med kanderade valnötter, balsamicokräm,
honung och friterad ostronskivling

Hemrullade vårrullar                                   Vegansk    75 kr
med syrad wakame och nudelsallad           Kyckling    80 kr
samt chilisesamsås

NIMT´S CHARKBRICKA                                              169 kr
ett urval av ostar och charkuterier
samt Nimt´s marmelad

RÄKMACKA 90GR/180GR                                           159 kr/235 kr
med majonnäs, ägg, sallad, tomat,
picklad silverlök och citrontång

-VARMRÄTTER-

NIMT´S BOOKMAKER PÅ OXFILÉ
(Från bondens skafferi) 120GR/200GR                   239kr/325 kr
oxfilé, bakad äggula, pepparrot, semibakad cocktailtomat,
dijonnaise toppad med friterad ruccola samt pommes

KALVSCHNITZEL                                                          279 kr
med stekt potatis, rödvinssås, friterad kapris,
grillad vårlök, cocktailtomat och citronsmör

OXFILÈ TOURNEDOS (från bondens skafferi)          379kr
MED SCAMPI OCH ÄPPLE 200GR                                   

Serveras med rostad potatis, rödvinssås, vitlökssmör,
grillad sticklök och semibakade tomater

SMÖRAD TAGLIATELLE MED SCAMPI                  269 kr
(vegan alt: Tofu) 
           
Veganskt smör, vitlök, persilja, citron, bakad gulbeta
toppad med parmesan

NIMT´S HÖGREVSBURGARE                                    239 kr
Chees ”N” Onion 180G

2 X ost (ostkräm/gruyére), 2 X lök (friterad lök/ rå rödlök)
sallad, tomat, sirachadressing, briochbröd
samt pommes och dipp

NIMT´S HALLOUMIBURGARE
MED POMMES      239 kr
Halloumi, sallad, tomat, äppelröra, briochbröd
samt pommes och dipp

BJÄREKYCKLING MED SVAMPSKY                     279kr
med bjärepotatis, rostad svampsky, sticklök
& friterad ostronskivling

FISKSOPPA MED RÄKOR, MUSSLOR         Halv:     169kr
OCH CHORIZO                                              Hel:        269kr
Serveras med Juliennegrönsaker, apelsin,
oregano toppad med saffransaioli och vitlöksbröd


-DESSERTER-

3 X CHOKLAD                                                                      145 kr
Chokladbrownie, frusen vitchokladmousse, lingonmaraäng, bärkompott & chokladjord

KÖKETS KROSSADE DRÖMMAR                                    125 kr
Chokladjord, blåbärsglass, bärkompott,
krossade drömmar samt kolasås toppad med rostad mandel
& chokladcrubles

C.C.C                                                                                 179 kr
Kaffe, cognac & choklad

BRYNT SMÖR BRÛLÈE                                                      109 kr

-BISTROMENY-                                                      

CHARKBRICKA                                                                  169 kr
ett urval av ostar och charkuterier
samt Nimt´s marmelad

RÄKSMÖRGÅS LITEN                                                     149 kr
100 g räkor, majonnäs, ägg, sallad

RÄKSMÖRGÅS STOR                                                      215 kr
200 g räkor, majonnäs, ägg, sallad

Hemrullade vårrullar                                   Vegansk    145kr
med syrad wakame, nudelsallad,            Kyckling    155kr
chilisesamsås & ris

LASAGNE                                                                           155 kr
med mixsallad

Barnmeny

HAMBURGARE                                                105 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och
pommes frites

PASTA BOLOGNESE                                         95 kr

PANNKAKOR med glass                                    70 kr

Cateringmeny

Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs minst 5 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

Pris för utkörning 350 kr (inom 2 mil från Ängelholm)

 

Nyårsmeny

Amuse 
Smörstekt kavring med Nimtröra och purjolöksgroddar

Förrätt
Arancini boll serveras med arrabiata friterad ruccola och riven parmesan toppad med rödbetsgroddar och grön örtsolja

Varmrätt
Hjortfilé med krämig viltsås serveras med potatiskaka, rostad gulbeta & svartvinbärschutney toppad med friterad ostronskivling

Alt fisk: Pocherad torskrygg serveras med potatiskaka, rostad gulbeta & brynt pepparrotssmör

Dessert
Vit chokladmousse på brownie serveras med rostad hallonmaräng och passionsfruktsås toppad med rostad mandel