Restaurang Nimt

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 100 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli, hemmagjorda smoothies och ingefärsshot till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

Lunchmatsedel vecka 15

Lunchmatsedel vecka 15
Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.

Vi serverar fortfarande två rätter per dag, den andra rätten bestäms dag för dag och presenteras den dagen.
OBS! Lunchen är nu öppen 11.30-13.30.

Måndag
Pytt Bellman med stekt ägg och rödbetor
Köttfärslimpa med gräddsås och Bjärepotatis (med reservation för slutförsäljning)

Tisdag
Stekt panerad fiskfilé med remouladsås och kokt Bjärepotatis
Farmers Pie (med reservation för slutförsäljning)

Onsdag
Wallenbergare med potatismos, skirat smör, ärtor och lingon
Korvstroganoff med ris (med reservation för slutförsäljning)

Torsdag
Lammstek med timjansky och stekt grönsakspotatis
Laxpudding med skirat smör (med reservation för slutförsäljning)

Fredag
Långfredag – Stängt 

Veckans Gröna
Panerad kikärtsbiff med kall örtsås och stekt Bjärepotatis

Varmt välkomna!         

Dagens lunchbuffé med två rätter och en veckans vegetariska rätt, serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 99 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 900 kr.
Måndag-fredag kl. 11.30-13.30.
Vid allergier fråga personalen.

 

 

Meny kvällstid måndag-söndag

Från v. 13 serverar vi en något begränsad kvällsmeny. Öppettider 18-21.

-FÖRRÄTTER-

VITLÖKSBRÖD  55 kr

NIMTS SKALDJURSRÖRA  135 kr
på Bjärekavring med schalottenlöksvinaigrette

RÄKSMÖRGÅS LITEN  125 kr (100 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

 

-VARMRÄTTER-

PASTA CARBONARA  135 kr

PASTA MED LAX  135 kr

SKALDJURSSOPPA  155 kr
med hummerfond, räkor, kräftstjärtar och bröd

CEASARSALLAD  125 kr
med Bjärekyckling, romansallad, ceasardressing, krutonger,
baconcrisp och parmesanost

RÄKSMÖRGÅS STOR  195 kr (200 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

 

-DESSERTER-

ÄNGELHOLMSGLASS VANILJ MED BÄR  75 kr

TRE SORTERS PRALINER  55 kr

 Brunch

Under 2020 kommer vi att köra brunch vid speciella tillfällen kl. 11-14.

Vi dukar upp en härlig brunch för 195 kr följande datum:

  • Mors dag brunch 31 maj
  • Fars dag brunch 8 november

Varmt välkomna att boka på 0431-255 20 eller info@valhallparkhotell.se.

 

Cateringmeny

Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs 3 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

FÖRRÄTTER
Nimts skaldjursröra på Bjärekavring  115 kr
Hummersoppa med oststång  115 kr
Ceviche med spickeskinka  105 kr
Ceasarsallad med rökt majskycklingbröst  105 kr

VARMRÄTTER
Vitlöksstekt lax med sauterade gröna bönor och Beurre Blanc  180 kr
Helstekt ryggbiff med bakade grönsaker, rostad potatis, brynt svamp och portvinssky  210 kr
Fläskfilémedaljonger, bakade betor, kantarellsås och rostad potatis  175 kr

DESSERTER
Valnöt- och kolapaj med whiskygrädde  75 kr
Kladdkaka med bärsås  65 kr
Vaniljpannacotta med bär  65 kr

BUFFÉER
Italiensk buffé

  • Prosciutto med melon   40 kr
  • Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”  45 kr
  • Pastrami  40 kr
  • Kryddiga korvar  40 kr
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter  30 kr
  • Soltorkade tomater  20 kr
  • Kalamataoliver  20 kr
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing  35 kr
  • Pastasallad  25 kr
  • Grönsallad  20 kr
  • Bröd  25 kr
  • Garneras med rikligt av exotiska frukter

Pris för hela buffén  355 kr

Tillägg:
Tiramisu  55 kr

Nimts buffé

  • Bjärekycklingvingar  30 kr
  • Confiterad fläsksida m picklad lök  30 kr
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis  20 kr
  • Brie- och ramslökspaj   20 kr
  • Marinerad fläskfilé  30 kr
  • Nimts strutar med skaldjursröra  35 kr
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm  35 kr
  • Spickeskinka från Heberleines  35 kr
  • Rökt lax  35 kr
  • Broccolisallad m dressing  20 kr
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing  20 kr
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing  20 kr
  • Bröd och smör  15 kr
  • Chokladmousse m grädde och bär  25 kr

Hel buffé  350 kr

Tillägg:
Nattamat (korv med bröd)  70 kr

Pris för utkörning (inom 3 mil)  350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt