Restaurang Nimt

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 100 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli, hemmagjorda smoothies och ingefärsshot till sill, lax, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

Lunchmatsedel vecka 46

Lunch

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.

Måndag

Pasta med ost/broccoli/skinksås
Burgundisk gryta med kokt Bjärepotatis

Tisdag
Sprödbakad kummelfilé med tartarsås och kokt Bjärepotatis
Kalvbringa, grönsakspotatis och ansjovisgrädde

Onsdag
Grekisk färsbiff med tzatziki och stekt Bjärepotatis
Fläskpannkaka med lingon

Torsdag
Bakad lax med hollandaisesås och kokt Bjärepotatis
Kålpudding med gräddsås och kokt Bjärepotatis 

Fredag
Plommonspäckad fläskkarré, rödkål, skysås och stekt Bjärepotatis
Minestronesoppa 

Veckans Gröna
Grönsaksgryta med quorn

Varmt välkomna!         

Dagens lunchbuffé med två rätter och en veckans vegetariska rätt, serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 99 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 900 kr.
Måndag-fredag kl. 11.30-14.00.
Vid allergier fråga personalen.

 

 

Á la carte meny kvällstid måndag-lördag

Restaurang Nimt serverar à la carte kvällstid måndag-lördag kl. 18-21,  baren är öppen till 23.

-FÖRRÄTTER-

VITLÖKSBRÖD  55 kr 

NIMTS SKALDJURSRÖRA  125 kr
på Bjärekavring och charlottenlöksvinegrett
Vinförslag: Solitär Riesling

TARTAR PÅ RÖKT/GRAVAD LAX 135 kr
med chilidressing, krutonger på mörkt bröd, sallad, citron
Ölrekommendation: Skelderwikens Lager                                    

JORDÄRTSKOCKSSOPPA 115 kr
med picklad svamp
Vinförslag: Badet Clement

-VARMRÄTTER-

FISKSOPPA  205 kr
hummerfond, lax, torsk, räkor, kräftstjärtar
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis

BAKAD TORSKRYGG 225 kr
med potatis- och  persiljerotspuré, fänkål,
hummer- och skaldjursskum
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis

 LAMMRYGG 245 kr
med senap- och hasselnötscrust, rödbetor,
morot, lammsky och örtstomp
Vinförslag: Tahbilk Rousanne

BJÄREKYCKLING 225 kr
med matvete, karljohansvamp, svartkål,
grädde och västerbottenost
Vinförslag: Gran Sasso Montepulciano

HÖGREVSBURGARE 180 G  195 kr
av svenskt högrev med silverlök, saltgurka, bacon, pepperjack ost,
dijondressing, pommes frites, chipotle dip
Ölrekommendation: Skelderwikens IPA

-Vegetariskt-
HALLOMIBURGARE  158 kr
med dijondressing, silverlök, saltgurka, pepperjack ost, pommes, chipotle dip

-SIDEORDERS-
BRÖD  30 kr
med olja och salt
GRÖNSALLAD  35 kr
POMMES FRITES  40 kr
serveras med dipp

-DESSERTER-

CHOKLADGANACHEPAJ  95 kr
med havtornsglass

GRÄDDFILSPANNACOTTA 95 kr
med äppelkompott

-BARNMENY-

HAMBURGARE  79 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och pommes frites

PASTA BOLOGNESE  79 kr

PANNKAKOR  55 kr
med glass

ÖPPETTIDER KÖK
MÅND-LÖRD: Á LA CARTE  18.00-21.00
                

Loungemeny

Vi erbjuder en trevlig loungemeny måndag-söndag.

RÄKSMÖRGÅS LITEN  125 kr (100 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

RÄKSMÖRGÅS STOR  195 kr (200 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

CEASARSALLAD  125 kr
med Bjärekyckling, romansallad, ceasardressing, krutonger, baconcrisp, parmesanost

 

Brunch

Under hösten -19 och våren -20 kommer vi att köra brunch vid speciella tillfällen kl. 11-14.

Vi dukar upp en härlig brunch för 195 kr följande datum:

  • Fars Dag brunch 10 november
  • Luciabrunch 15 december
  • Vinterbrunch 1 mars
  • Påsklovsbrunch 5 april
  • Mors Dag brunch 31 maj

Varmt välkomna att boka på 0431-255 20 eller info@valhallparkhotell.se.

 

Cateringmeny

Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

FÖRRÄTTER
Nimts skaldjursröra på Bjärekavring  115 kr
Hummersoppa med oststång  115 kr
Ceviche med spickeskinka  105 kr
Ceasarsallad med rökt majskycklingbröst  105 kr

VARMRÄTTER
Vitlöksstekt lax med sauterade gröna bönor och Beurre Blanc  180 kr
Helstekt ryggbiff med bakade grönsaker, rostad potatis, brynt svamp och portvinssky  210 kr
Fläskfilémedaljonger, bakade betor, kantarellsås och rostad potatis  175 kr

DESSERTER
Valnöt- och kolapaj med whiskygrädde  75 kr
Kladdkaka med bärsås  65 kr
Vaniljpannacotta med bär  65 kr

BUFFÉER
Italiensk buffé

  • Prosciutto med melon   40 kr
  • Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”  45 kr
  • Pastrami  40 kr
  • Kryddiga korvar  40 kr
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter  30 kr
  • Soltorkade tomater  20 kr
  • Kalamataoliver  20 kr
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing  35 kr
  • Pastasallad  25 kr
  • Grönsallad  20 kr
  • Bröd  25 kr
  • Garneras med rikligt av exotiska frukter

Pris för hela buffén  355 kr

Tillägg:
Tiramisu  55 kr

Nimts buffé

  • Bjärekycklingvingar  30 kr
  • Confiterad fläsksida m picklad lök  30 kr
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis  20 kr
  • Brie- och ramslökspaj   20 kr
  • Marinerad fläskfilé  30 kr
  • Nimts strutar med skaldjursröra  35 kr
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm  35 kr
  • Spickeskinka från Heberleines  35 kr
  • Rökt lax  35 kr
  • Broccolisallad m dressing  20 kr
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing  20 kr
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing  20 kr
  • Bröd och smör  15 kr
  • Chokladmousse m grädde och bär  25 kr

Hel buffé  350 kr

Tillägg:
Nattamat (korv med bröd)  70 kr

Pris för utkörning (inom 3 mil)  350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt