Restaurang Nimt
Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 200 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.
Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.
Frukost
Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.
Lunchmatsedel vecka 5
Lunchmatsedel vecka 5
Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.
Måndag
Korvstroganoff med ris
Köttfärslimpa med skysås och kokt Bjärepotatis
Tisdag
Baconlindad kycklingfilé med tomatsås
Havets wallenbergare med skirat smör och citron
Onsdag
Kålpudding med gräddsås och lingon
Stekt sill med potatispuré
Torsdag
Kalops med rödbetor och bjäre potatis
Helstekt karré med potatisgratäng
Fredag
Fläskestek med rödkål och sockerstekt potatis
Revben med BBQ och bakpotatis
Veckans Gröna
Falafel med hummus och sallad
Med reservation för slutförsäljning.
Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 115 kr.
Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 1050 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30. Vid allergier fråga personalen.
Varmt välkomna!
À LA CARTE MENY
Öppettider kök: måndag-lördag kl. 18.00-21.00, restaurangen stänger kl. 23.00.
-FÖRRÄTTER-
CARPACCIO 145 kr
med rostade solrosfrön, ruccola
och parmesankräm
NIMT’S SKALDJURSRÖRA 145 kr
på Bjärekavring med citronpuré, picklad rödlök
och grönsallad
SKALDJURSSOPPA 135 kr
med saffransaioli och bröd
POMME VALHALL PÅ BJÄREPOTATIS 125 kr
med misokräm, chilisås, örtolja
och örtcrudité
-VARMRÄTTER-
BAKAD SEJRYGG 265 kr
med kapris, tärnade betor, smörslungad potatis,
brynt smör och gröna örter
BALLOTINE PÅ BJÄREKYCKLING 265 kr
med pot au fue och färska örter
HJORTKÖTTBULLAR 195 kr
med potatispuré, enbärsgräddsås, gelé
och pressgurka
WIENERSCHNITZEL (KALV) 255 kr
med pommes, rödvinssås, kaprissmör, ärtor,
kapris, hackad lök och citronklyfta
STEKT RYGGBIFF 220G 355 kr
med pomme Valhall, baconinlindad haricoverts
och rödvinssås
NIMT’S HÖGREVSBURGARE 180 G 225 kr
med briochebröd, chevré, rödlöksmarmelad,
sallad och bbq-sås serveras
med pommes, lökringar och majonnäs
-VEGETARISKT-
BAKAD PORTABELLO 195 kr
med parmesan, kronärtskockskroketter pot-au-feu,
färska örter.
NIMT’S HALLOUMIBURGARE 205 kr
med briochebröd, rödlöksmarmelad,
sallad och bbq-sås serveras
med pommes, lökringar och majonnäs
-DESSERTER-
ÄPPELPAJ 95 kr
med vaniljglass
HUSETS SORBET 65 kr
TRE PRALINER 72 kr
från Chokladbutik Brun i Ängelholm
CRÉME BRULÉE 110 kr
med bourbonvanilj
-BISTROMENY-
CHARKBRICKA 155 kr
Serranoskinka, salami, Heberleine’s rackabajsare,
två ostar, oliver, bröd och marmelad
RÄKSMÖRGÅS LITEN 130 kr
100 g räkor, majonnäs, ägg, sallad
RÄKSMÖRGÅS STOR 198 kr
200 g räkor, majonnäs, ägg, sallad
VARMRÖKT LAX 189 kr
med Bjärepotatis och romsås
LASAGNE (NÖTFÄRS) 155 kr
med mixsallad
-SIDEORDERS-
GRÖNSALLAD 35 kr
POMMES MED BBQ-DIPP 65 kr
VITLÖKSBRÖD 55 kr
Barnmeny
HAMBURGARE 105 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och
pommes frites
PASTA BOLOGNESE 95 kr
PANNKAKOR med glass 70 kr
ALLA VARMRÄTTER UTOM SEJRYGG PÅ À LA CARTE-MENYN GÅR ATT FÅ I HALVPORTION
Cateringmeny
Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs 3 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).
BUFFÉER – välj en buffé eller plocka ihop din egen buffé med dina favoriter
Italiensk buffé lagom
- Prosciutto med melon 40 kr
- Kryddiga korvar 40 kr
- Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
- Potatissallad med vinägrett, lök och örter 30 kr
- Mozzarella med tomat & basilikadressing 35 kr
- Grönsallad 20 kr
- Bröd 15 kr
- Garneras med exotiska frukter
Pris för hela buffén 220 kr
Italiensk buffé stor
- Prosciutto med melon 40 kr
- Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato” 45 kr
- Pastrami 40 kr
- Kryddiga korvar 40 kr
- Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
- Potatissallad med vinägrett, lök och örter 30 kr
- Soltorkade tomater 20 kr
- Kalamataoliver 20 kr
- Mozzarella med tomat & basilikadressing 35 kr
- Pastasallad 25 kr
- Grönsallad 20 kr
- Bröd 15 kr
- Garneras med rikligt av exotiska frukter
Pris för hela buffén 345 kr
Tillägg:
Tiramisu 55 kr
Nimts buffé lagom
- Bjärekycklingvingar 30 kr
- Ljummen potatissallad m Bjärepotatis 20 kr
- Marinerad fläskfilé 30 kr
- Nimts strutar med skaldjursröra 35 kr
- Sojamarinerad lax m wasabikräm 35 kr
- Broccolisallad m dressing 20 kr
- Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing 20 kr
- Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing 20 kr
- Bröd och smör 15 kr
Hel buffé 225 kr
Nimts buffé stor
- Bjärefågels urbenade lårfilé 30 kr
- Confiterad fläsksida m picklad lök 30 kr
- Ljummen potatissallad med Bjärepotatis 20 kr
- Brie- och ramslökspaj 20 kr
- Marinerad fläskfilé 30 kr
- Nimts skaldjursröra på Bjärekavring 35 kr
- Sojamarinerad lax med wasabikräm 35 kr
- Spickeskinka från Heberleines 35 kr
- Rökt lax 35 kr
- Broccolisallad med dressing 20 kr
- Romansallad med bacon, parmesan och ädelostdressing 20 kr
- Matvetesallad med mango, avokado och chilidressing 20 kr
- Bröd och smör 15 kr
Hel buffé 345 kr
Tillägg:
- Chokladmousse m grädde och bär 25 kr
- Nattamat (korv med bröd) 70 kr
Pris för utkörning (inom 3 mil) 350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt