Restaurang Nimt
Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 200 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.
Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.
Frukost
Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli och smoothies till sill, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.
Lunchmatsedel vecka 49
Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.
Lunchen serveras måndag-fredag 11.30-13.30.
Måndag
Gratinerad kotlettrad med champinjonsås & Bjärepotatis
Pyttipanna med stekt ägg & rödbetor
Tisdag
Kalkon med brysselkål, gelé & Bjärepotatis
Lasagne
Onsdag
Per i Vikens ost & baconkorv med potatispuré
Rödvinsbrässerad griskind med rotfrukter
Torsdag
Fläskkotlett på ben med rostad Bjärepotatis & rödkål
Panerad spätta med citron & dillsås med Bjärepotatis
Fredag
Kyckling drumsticks med kryddig tomatsås & ris
Räkpasta med dill
Veckans Gröna
Oumphburgare med chili aioli
Med reservation för slutförsäljning.
Dagens lunchbuffé och veckans vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 135 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 1200 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-13.30. Vid allergier fråga personalen.
Varmt välkomna!
À LA CARTE MENY
Öppettider kök: måndag-lördag kl. 18.00-21.00, restaurangen stänger kl. 23.00.
-FÖRRÄTTER-
CARPACCIO 145 kr
med rostade pinjenötter, ruccola,
parmesankräm och balsamico
NIMT’S SKALDJURSRÖRA 145 kr
på Bjärekavring med citronpuré, picklad rödlök
och grönsallad
VEGETARISKA VÅRRULLAR 135 kr
med soja, seseamdressad sallad
och chilimajonnäs
KRÄMIG FISK- OCH SKALDJURSSOPPA 132 kr
med rotfrukter.
Serveras med bröd och aioli.
-VARMRÄTTER-
WIENERSCHNITZEL (Kalv) 265 kr
med friterad Bjärepotatis, rödvinssås med kapris,
hackad schalottenlök och örtsmör
BJÄREKYCKLING 265 kr
med nypon- och äppelchutney,
potatiskaka, äppekgelé, och rödvinssås.
NIMT’S HÖGREVSBURGARE 180 G 225 kr
med briochebröd, varmrökt sidfläsk, pepperjackost,
BBQ-sås, majonnäs, tomat, pommes och picklad rödlök.
KRÄMIG FISK- OCH SKALDJURSSOPPA 265 kr
med rotfrukter. Serveras med bröd och ailoi.
-VEGETARISKT-
RISOTTO 205 kr
med höstsvamp och tryffelolja.
Picklade trattkantareller och pumpa.
NIMT’S HALLOUMIBURGARE 205 kr
med briochebröd, pepperjackost,
BBQ-sås, majonnäs, tomat, lökmarmelad
serveras med pommes och lökringar
-DESSERTER-
ÄPPELPAJ 95 kr
med mandel serveras med vaniljglass
CHOKLADFONDANT 110 kr
med glass och bär
SORBET 65 kr
TRE PRALINER 72 kr
från Chokladbutik Brun i Ängelholm
-BISTROMENY-
CHARKBRICKA 150 kr
Serranoskinka, salami, Heberleine’s rackabajsare,
två ostar, oliver, bröd och marmelad
RÄKSMÖRGÅS LITEN 130 kr
100 g räkor, majonnäs, ägg, sallad
RÄKSMÖRGÅS STOR 198 kr
200 g räkor, majonnäs, ägg, sallad
VARMRÖKT LAX 189 kr
med Bjärepotatis och romsås
LASAGNE (NÖTFÄRS) 155 kr
med mixsallad
-SIDEORDERS-
GRÖNSALLAD 35 kr
POMMES MED BBQ-DIPP 65 kr
VITLÖKSBRÖD 55 kr
Barnmeny
HAMBURGARE 105 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och
pommes frites
PASTA BOLOGNESE 95 kr
PANNKAKOR med glass 70 kr
Cateringmeny
Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs minst 5 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).
BUFFÉER – välj en buffé eller plocka ihop din egen buffé med dina favoriter
Italiensk buffé lagom
- Prosciutto med melon
- Kryddiga korvar
- Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia
- Potatissallad med vinägrett, lök och örter
- Mozzarella med tomat & basilikadressing
- Grönsallad
- Bröd
- Garneras med exotiska frukter
Italiensk buffé stor
- Prosciutto med melon
- Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”
- Pastrami
- Kryddiga korvar
- Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia
- Potatissallad med vinägrett, lök och örter
- Soltorkade tomater
- Kalamataoliver
- Mozzarella med tomat & basilikadressing
- Pastasallad
- Grönsallad
- Bröd
- Garneras med rikligt av exotiska frukter
Tiramisu
Nimts buffé lagom
- Bjärekycklingvingar
- Ljummen potatissallad m Bjärepotatis
- Marinerad fläskfilé
- Nimts strutar med skaldjursröra
- Sojamarinerad lax m wasabikräm
- Broccolisallad m dressing
- Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing
- Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing
- Bröd och smör
Nimts buffé stor
- Bjärefågels urbenade lårfilé
- Confiterad fläsksida m picklad lök
- Ljummen potatissallad med Bjärepotatis
- Brie- och ramslökspaj
- Marinerad fläskfilé
- Nimts skaldjursröra på Bjärekavring
- Sojamarinerad lax med wasabikräm
- Spickeskinka från Heberleines
- Rökt lax
- Broccolisallad med dressing
- Romansallad med bacon, parmesan och ädelostdressing
- Matvetesallad med mango, avokado och chilidressing
- Bröd och smör
Tillägg:
- Chokladmousse m grädde och bär
- Nattamat (korv med bröd)
Pris för utkörning (inom 3 mil) 350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt