Restaurang Nimt
Hotellets restaurant, Restaurang Nimt er indrettet i nordisk stil med træ og murstensvægge og ligger midt i det smukke fredfyldte parkmiljø. Store glaspartier giver behageligt lys i lokalet og skaber følelsen af at være et med naturen. Restauranten har plads til 100 spisende gæster. Her serveres morgenmad, frokost og a la carte menu om aftenen.
Vores mad og den fine morgenbuffet er meget populær. Al mad laves fra grunden af med stort engagement for høj kvalitet og lokale råvarer efter sæson.
MorgenMad
Hotellets morgenmad består af en stor buffet, som indeholder alt fra hjemmebagt brød, hjemmelavet müsli, hjemmelavede smoothies og ingefærshots til sild, laks, røræg og bacon, flere slags pålæg og sæsonens frugt – alt hvad en perfekt hotelmorgenmad skal indeholde.
Á la carte meny kvällstid måndag-lördag
Restaurang Nimt serverar à la carte kvällstid måndag-lördag kl. 18-21, baren är öppen till 23.
À la carte menyn går även att beställa för avhämtning.
-FÖRRÄTTER-
VITLÖKSBRÖD 55 kr
NIMTS SKALDJURSRÖRA 125 kr
på Bjärekavring och charlottenlöksvinegrett
Vinförslag: Solitär Riesling
TARTAR PÅ RÖKT/GRAVAD LAX 135 kr
med chilidressing, krutonger på mörkt bröd, sallad, citron
Ölrekommendation: Skelderwikens Lager
JORDÄRTSKOCKSSOPPA 115 kr
med picklad svamp
Vinförslag: Badet Clement
-VARMRÄTTER-
FISKSOPPA 205 kr
hummerfond, lax, torsk, räkor, kräftstjärtar
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis
BAKAD TORSKRYGG 225 kr
med potatis- och persiljerotspuré, fänkål,
hummer- och skaldjursskum
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis
LAMMRYGG 245 kr
med senap- och hasselnötscrust, rödbetor,
morot, lammsky och örtstomp
Vinförslag: Tahbilk Rousanne
BJÄREKYCKLING 225 kr
med matvete, karljohansvamp, svartkål,
grädde och västerbottenost
Vinförslag: Gran Sasso Montepulciano
HÖGREVSBURGARE 180 G 195 kr
av svenskt högrev med silverlök, saltgurka, bacon, pepperjack ost,
dijondressing, pommes frites, chipotle dip
Ölrekommendation: Skelderwikens IPA
-Vegetariskt-
HALLOMIBURGARE 158 kr
med dijondressing, silverlök, saltgurka, pepperjack ost, pommes, chipotle dip
-SIDEORDERS-
BRÖD 30 kr
med olja och salt
GRÖNSALLAD 35 kr
POMMES FRITES 40 kr
serveras med dipp
-DESSERTER-
CHOKLADGANACHEPAJ 95 kr
med havtornsglass
GRÄDDFILSPANNACOTTA 95 kr
med äppelkompott
-BARNMENY-
HAMBURGARE 79 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och pommes frites
PASTA BOLOGNESE 79 kr
PANNKAKOR 55 kr
med glass
ÖPPETTIDER KÖK
MÅND-LÖRD: Á LA CARTE 18.00-21.00
Loungemeny
Vi erbjuder en trevlig loungemeny måndag-söndag.
RÄKSMÖRGÅS LITEN 125 kr (100 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs
RÄKSMÖRGÅS STOR 195 kr (200 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs
CEASARSALLAD 125 kr
med Bjärekyckling, romansallad, ceasardressing, krutonger, baconcrisp, parmesanost
Brunch
Under hösten -19 och våren -20 kommer vi att köra brunch vid speciella tillfällen kl. 11-14.
Vi dukar upp en härlig brunch för 195 kr följande datum:
- Fars Dag brunch 10 november
- Mors Dag brunch 31 maj
Varmt välkomna att boka på 0431-255 20 eller info@valhallparkhotell.se.
Cateringmeny
Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs 3 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).
FÖRRÄTTER
Nimts skaldjursröra på Bjärekavring 115 kr
Hummersoppa med oststång 115 kr
Ceviche med spickeskinka 105 kr
Ceasarsallad med rökt majskycklingbröst 105 kr
VARMRÄTTER
Vitlöksstekt lax med sauterade gröna bönor och Beurre Blanc 180 kr
Helstekt ryggbiff med bakade grönsaker, rostad potatis, brynt svamp och portvinssky 210 kr
Fläskfilémedaljonger, bakade betor, kantarellsås och rostad potatis 175 kr
DESSERTER
Valnöt- och kolapaj med whiskygrädde 75 kr
Kladdkaka med bärsås 65 kr
Vaniljpannacotta med bär 65 kr
BUFFÉER
Italiensk buffé
- Prosciutto med melon 40 kr
- Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato” 45 kr
- Pastrami 40 kr
- Kryddiga korvar 40 kr
- Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
- Potatissallad med vinägrett, lök och örter 30 kr
- Soltorkade tomater 20 kr
- Kalamataoliver 20 kr
- Mozzarella med tomat & basilikadressing 35 kr
- Pastasallad 25 kr
- Grönsallad 20 kr
- Bröd 25 kr
- Garneras med rikligt av exotiska frukter
Pris för hela buffén 355 kr
Tillägg:
Tiramisu 55 kr
Nimts buffé
- Bjärekycklingvingar 30 kr
- Confiterad fläsksida m picklad lök 30 kr
- Ljummen potatissallad m Bjärepotatis 20 kr
- Brie- och ramslökspaj 20 kr
- Marinerad fläskfilé 30 kr
- Nimts strutar med skaldjursröra 35 kr
- Sojamarinerad lax m wasabikräm 35 kr
- Spickeskinka från Heberleines 35 kr
- Rökt lax 35 kr
- Broccolisallad m dressing 20 kr
- Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing 20 kr
- Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing 20 kr
- Bröd och smör 15 kr
- Chokladmousse m grädde och bär 25 kr
Hel buffé 350 kr
Tillägg:
Nattamat (korv med bröd) 70 kr
Pris för utkörning (inom 3 mil) 350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt