Restaurang Nimt

Hotellets restaurant, Restaurang Nimt er indrettet i nordisk stil med træ og murstensvægge og ligger midt i det smukke fredfyldte parkmiljø. Store glaspartier giver behageligt lys i lokalet og skaber følelsen af at være et med naturen. Restauranten har plads til 100 spisende gæster. Her serveres morgenmad, frokost og a la carte menu om aftenen.
Vores mad og den fine morgenbuffet er meget populær. Al mad laves fra grunden af med stort engagement for høj kvalitet og lokale råvarer efter sæson.

MorgenMad

Hotellets morgenmad består af en stor buffet, som indeholder alt fra hjemmebagt brød, hjemmelavet müsli, hjemmelavede smoothies og ingefærshots til sild, laks, røræg og bacon, flere slags pålæg og sæsonens frugt – alt hvad en perfekt hotelmorgenmad skal indeholde.

 

 

Lunchmatsedel vecka 4

Lunchmatsedel vecka 5

Vi serverar mat lagad från grunden för en bra smakupplevelse.

Måndag
Biff Stroganoff med ris
Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis

Tisdag
Pocherad koljafilè med ägg och persiljesås, kokt potatis
Köttbullar i tomatsås, stekt potatis

Onsdag
Honungsmarinerad skinkstek med äpplesky, stekt potatis
Stekt kycklingbröst, currysås, ris

Torsdag
Stekt strömmingsflundra med potatismos
Boeuf Bourguignon, kokt potatis

Fredag
Hakkebiff med lök, skysås, stekt potatis
Långbakad fläsksida med bearnisesås

Veckans Gröna
Paella med oumph

Varmt välkomna!         

Dagens lunchbuffé med två rätter och en veckans vegetariska rätt, serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 99 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 900 kr.
Måndag-fredag kl. 11.30-14.00.
Vid allergier fråga personalen.

 

 

Á la carte meny kvällstid måndag-lördag

Restaurang Nimt serverar à la carte kvällstid måndag-lördag kl. 18-21,  baren är öppen till 23.
À la carte menyn går även att beställa för avhämtning.

-FÖRRÄTTER-

VITLÖKSBRÖD  55 kr 

NIMTS SKALDJURSRÖRA  125 kr
på Bjärekavring och charlottenlöksvinegrett
Vinförslag: Solitär Riesling

TARTAR PÅ RÖKT/GRAVAD LAX 135 kr
med chilidressing, krutonger på mörkt bröd, sallad, citron
Ölrekommendation: Skelderwikens Lager                                    

JORDÄRTSKOCKSSOPPA 115 kr
med picklad svamp
Vinförslag: Badet Clement

-VARMRÄTTER-

FISKSOPPA  205 kr
hummerfond, lax, torsk, räkor, kräftstjärtar
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis

BAKAD TORSKRYGG 225 kr
med potatis- och  persiljerotspuré, fänkål,
hummer- och skaldjursskum
Vinförslag: Côtes Du Rhône Artesis

 LAMMRYGG 245 kr
med senap- och hasselnötscrust, rödbetor,
morot, lammsky och örtstomp
Vinförslag: Tahbilk Rousanne

BJÄREKYCKLING 225 kr
med matvete, karljohansvamp, svartkål,
grädde och västerbottenost
Vinförslag: Gran Sasso Montepulciano

HÖGREVSBURGARE 180 G  195 kr
av svenskt högrev med silverlök, saltgurka, bacon, pepperjack ost,
dijondressing, pommes frites, chipotle dip
Ölrekommendation: Skelderwikens IPA

-Vegetariskt-
HALLOMIBURGARE  158 kr
med dijondressing, silverlök, saltgurka, pepperjack ost, pommes, chipotle dip

-SIDEORDERS-
BRÖD  30 kr
med olja och salt
GRÖNSALLAD  35 kr
POMMES FRITES  40 kr
serveras med dipp

-DESSERTER-

CHOKLADGANACHEPAJ  95 kr
med havtornsglass

GRÄDDFILSPANNACOTTA 95 kr
med äppelkompott

-BARNMENY-

HAMBURGARE  79 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och pommes frites

PASTA BOLOGNESE  79 kr

PANNKAKOR  55 kr
med glass

ÖPPETTIDER KÖK
MÅND-LÖRD: Á LA CARTE  18.00-21.00
                

Loungemeny

Vi erbjuder en trevlig loungemeny måndag-söndag.

RÄKSMÖRGÅS LITEN  125 kr (100 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

RÄKSMÖRGÅS STOR  195 kr (200 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

CEASARSALLAD  125 kr
med Bjärekyckling, romansallad, ceasardressing, krutonger, baconcrisp, parmesanost

 

Brunch

Under hösten -19 och våren -20 kommer vi att köra brunch vid speciella tillfällen kl. 11-14.

Vi dukar upp en härlig brunch för 195 kr följande datum:

  • Fars Dag brunch 10 november
  • Mors Dag brunch 31 maj

Varmt välkomna att boka på 0431-255 20 eller info@valhallparkhotell.se.

 

Cateringmeny

Vi har även catering för minimum 10 personer, för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
Beställning görs 3 arbetsdagar i förväg.
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

FÖRRÄTTER
Nimts skaldjursröra på Bjärekavring  115 kr
Hummersoppa med oststång  115 kr
Ceviche med spickeskinka  105 kr
Ceasarsallad med rökt majskycklingbröst  105 kr

VARMRÄTTER
Vitlöksstekt lax med sauterade gröna bönor och Beurre Blanc  180 kr
Helstekt ryggbiff med bakade grönsaker, rostad potatis, brynt svamp och portvinssky  210 kr
Fläskfilémedaljonger, bakade betor, kantarellsås och rostad potatis  175 kr

DESSERTER
Valnöt- och kolapaj med whiskygrädde  75 kr
Kladdkaka med bärsås  65 kr
Vaniljpannacotta med bär  65 kr

BUFFÉER
Italiensk buffé

  • Prosciutto med melon   40 kr
  • Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”  45 kr
  • Pastrami  40 kr
  • Kryddiga korvar  40 kr
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter  30 kr
  • Soltorkade tomater  20 kr
  • Kalamataoliver  20 kr
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing  35 kr
  • Pastasallad  25 kr
  • Grönsallad  20 kr
  • Bröd  25 kr
  • Garneras med rikligt av exotiska frukter

Pris för hela buffén  355 kr

Tillägg:
Tiramisu  55 kr

Nimts buffé

  • Bjärekycklingvingar  30 kr
  • Confiterad fläsksida m picklad lök  30 kr
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis  20 kr
  • Brie- och ramslökspaj   20 kr
  • Marinerad fläskfilé  30 kr
  • Nimts strutar med skaldjursröra  35 kr
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm  35 kr
  • Spickeskinka från Heberleines  35 kr
  • Rökt lax  35 kr
  • Broccolisallad m dressing  20 kr
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing  20 kr
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing  20 kr
  • Bröd och smör  15 kr
  • Chokladmousse m grädde och bär  25 kr

Hel buffé  350 kr

Tillägg:
Nattamat (korv med bröd)  70 kr

Pris för utkörning (inom 3 mil)  350 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt