Hotellrestaurang

Hotellets restaurang, Restaurang Nimt, är inredd i nordisk stil med trä och tegel och ligger inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 100 ätande gäster. Här serveras frukost, lunch och à la carte kvällstid.

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

Frukost

Hotellfrukosten består av en stor buffé innehållande allt från hembakat bröd, hemmagjord müsli, hemmagjorda smoothies och ingefärsshot till sill, lax, äggröra och bacon, kallskuret och säsongens frukt, ja allt en perfekt hotellfrukost ska innehålla.

 

 

Lunchmatsedel vecka 21

Lunch

Vi serverar mat lagad från grunden för en bättre smakupplevelse.

 

Dagens lunchbuffé med en kött-, en fisk- eller vegetarisk rätt serveras med stor salladsbuffé, kaffe och kaka för 99 kr. Vi säljer även lunchkuponger, 10 st för 900 kr. Måndag-fredag kl. 11.30-14.00.
Vid allergier fråga personalen.

Måndag
Stekt spätta med kokt Bjärepotatis, brynt smör och champinjoner
Lasagne al forno

Tisdag
Pocherad torskfilé med tomatiserad vitvinssås samt kokt Bjärepotatis
Stekt fläsk med löksås och kokt Bjärepotatis

Onsdag
Stekt strömmingsflundra med potatismos och lingon
Biffstroganoff med ris

Torsdag
STÄNGT 

Fredag
Stekt fiskfilé med örttäcke, citronsås och kokt Bjärepotatis
Baconbiff med gräddsås och stekt potatis

Veckans Gröna
Oumph gryta med ris

Varmt välkomna!

 

Á la carte meny kvällstid måndag-lördag

Restaurang Nimt serverar à la carte kvällstid måndag-lördag kl. 18-21.

-FÖRRÄTTER-

VITLÖKSBRÖD  55 kr 

NIMTS SKALDJURSRÖRA  125 kr
på Bjärekavring och charlottenlöksvinegrett

RÖKTA BETOR  115 kr
ugnsbakad gulärtstempeh, youghurtbollar och spenatdressing

RIMMAD SOTAD LAX  125 kr
tomat, gurka, citron, ramslöksemulsion och ramslökskapris

ANKRILETTÉ  125 kr
med hembakt knäcke, picklad lök och inlagda granskott

 

-VARMRÄTTER-

FISKSOPPA   169 kr
hummerfond, lax, torsk, räkor, kräftstjärtar

BAKAD TORSKRYGG  205 kr
med tomat och purjolöksrisotto och brynt smör

BALLOTINE AV BJÄREKYCKLING 185 kr
med tagliatelle, sås av svamp, gröna ärtor, lök,
vitt vin, kycklingfond, grädde och hyvlad färsk tryffel

HÖGREVSBURGARE 180 G  189 kr
med tomat, sallad, saltgurka, bacon, pepparjack ost,
dressing och pommes frites

VEGETARISK BURGARE  155 kr
med pulled oupmh picklad rödlök, tomat, sallad,
saltgurka, pepparrotsdressing och pommes frites

ENTRECOTE  239 kr
med bakad portabella och tomat, bearnaisesås,
vitlökssmör och rostade Bjärepotatisar

 

-SIDEORDERS-

BRÖD 30 kr
med olja och salt

GRÖNSALLAD 35 kr

POMMES FRITES 40 kr
serveras med dipp

 

-DESSERTER-

CHOKLAD BROWNIE 85 kr
med vaniljglass, kolasås, maräng och kanderade cashewnötter

ÄPPELPAJ  85 kr
på Kattviksäpplen och kanelglass

TRE SORTERS PRALINER  55 kr
från Bjäre Glass & Chokladfabrik

 

-BARNMENY-

FISKSOPPA   98 kr
hummerfond, lax, torsk, räkor, kräftstjärtar

HAMBURGARE  95 kr
med ost, tomat, sallad, dressing och pommes frites

PASTA BOLOGNESE  89 kr

PANNKAKOR  55 kr

 

ÖPPETTIDER KÖK
MÅND-LÖRD: Á LA CARTE  18.00-21.00
                

Loungemeny

Vi erbjuder en trevlig loungemeny måndag-söndag.

Räksmörgås liten  120 kr (100 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

Räksmörgås stor  195 kr (200 gram)
Handskalade räkor på ljus tekaka med sallad, ägg och majonnäs

Valhalls kycklingsallad  125 kr
med Bjärekyckling, romansallad, chilidressing, krutonger, baconcrisp, parmesanost

 

Brunch

Vi har brunch varannan söndag, alla ojämna veckor kl. 11-14 för 179 kr. Vi serverar kallskuret, varma rätter, hembakat bröd, frukt,

smoothies, juice, kaffe och te. Och baren är givetvis öppen. Förboka gärna. Varmt välkomna!

Cateringmeny

Vi har även catering för avhämtning eller utkörning mot avgift (inom 3 mil).
För beställningar för 50 personer och mer ingår utkörning (inom 3 mil).

FÖRRÄTTER
Nimts skaldjursröra på Bjärekavring  115 kr
Hummersoppa med oststång  115 kr
Ceviche med spickeskinka  105 kr
Ceasarsallad med rökt majskycklingbröst  105 kr

VARMRÄTTER
Bakad lax med svamplasagne, citrussås och sparris  180 kr
Helstekt kalventrecote, rostade rotfrukter, vitlökssky och potatisgratäng  210 kr
Fläskfilémedaljonger, bakade betor, kantarellsås och rostad potatis  175 kr

DESSERTER
Valnöt- och kolapaj med whiskygrädde  75 kr
Kladdkaka med bärsås  65 kr
Vaniljpannacotta med bär  65 kr

BUFFÉER
Italiensk buffé

  • Prosciutto med melon   40 kr
  • Marinerad kalvstek med tonfisksås ”Vitello Tonnato”  45 kr
  • Pastrami  40 kr
  • Kryddiga korvar  40 kr
  • Kycklingbröst kryddat med tomat och salvia 40 kr
  • Potatissallad med vinägrett, lök och örter  30 kr
  • Soltorkade tomater  20 kr
  • Kalamataoliver  20 kr
  • Mozzarella med tomat & basilikadressing  35 kr
  • Pastasallad  25 kr
  • Grönsallad  20 kr
  • Bröd  25 kr
  • Garneras med rikligt av exotiska frukter

Pris för hela buffén  355 kr

Tillägg:
Tiramisu  55 kr

Nimts buffé

  • Bjärekycklingvingar  30 kr
  • Confiterad fläsksida m picklad lök  30 kr
  • Ljummen potatissallad m Bjärepotatis  20 kr
  • Brie- och ramslökspaj   20 kr
  • Marinerad fläskfilé  30 kr
  • Nimts strutar med skaldjursröra  35 kr
  • Sojamarinerad lax m wasabikräm  35 kr
  • Spickeskinka från Heberleines  35 kr
  • Rökt lax  35 kr
  • Broccolisallad m dressing  20 kr
  • Romansallad m bacon, parmesan och ädelostdressing  20 kr
  • Matvetesallad m mango, avocado och chilidressing  20 kr
  • Bröd och smör  15 kr
  • Chokladmousse m grädde och bär  25 kr

Hel buffé  350 kr

Tillägg:
Nattamat (korv med bröd)  70 kr

Pris för utkörning (inom 3 mil)  500 kr
Utkörning ingår vid beställning för 50 personer och uppåt