Restauranger allmänt

Skånsk matkultur har formats av Skånes geografiska förutsättningar, det milda klimatet i kombination med bra jordmån och korta avstånd mellan inland och kustland, land och stad och mellan de olika områdena i Skåne, slättbygden, risbygden och skogsbygden.

Att mathållningen var betydligt bättre i Skåne än i övriga landet vittnar bland annat en landshövdingeberättelse från 1860: “Allmogen i Malmöhus län lever visserligen enkelt i vardagslag, men njuter dock kraftigare föda än allmogen i det övriga riket.”

Medvetenheten om matens betydelse och dess centrala ställning för skåningen kommer fram i uttrycket: “Goer mad, möed mad och mad i rättan tid.”

Vi får mycket uppskattning för vår mat och fräscha frukostbuffé. All mat lagas från grunden med stort engagemang för hög kvalitet och lokala råvaror efter säsong.

På Valhall Park Hotell finns vår hotellrestaurang Restaurang Nimt inredd i nordisk stil med trä och tegel inbäddad i fantastiskt rogivande parkmiljö. Stora glaspartier ger ett trevlig ljus i lokalen och skapar känslan av att vara ett med naturen. Restaurangen har plats för 100 ätande gäster. Här serveras frukostbuffé, lunchbuffé och à la carte kvällstid.

En herrgårdsliknande byggnad från 1800-talet, Slottet, ger en fin inramning till vår konferensmat. Slottet byggdes 1896 av Max Langenheim som privatbostad. Huset är byggt i Kristian IV-stil, baserad på holländsk renässansarkitektur. Här serveras konferenslunch och konferensmiddag till våra konferensgäster.