In Okategoriserade
13 mars 2020

 

Vårweekend – Skapa med sommarblommor tillsammans med Linda Schilén och Minna Mercke Schmidt

Välkommen till en inspirerande och skön vårweekend i Ängelholm på Valhall Park Hotell och Slottet. Lagom till när det börjar grönska och de första vårblommorna slår ut är det dags för en vårweekend, där vi låter oss inspireras och lära oss att ”Skapa med sommarblommor”.

Trädgårdsmästaren och konstnären Linda Schilên och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt tar hand om er under helgen. En helg där ni får möjlighet att upptäcka och utveckla er kreativa och konstnärliga sida med sommarblomster som inspiration.

Under helgen frösår ni en sommarblomsrabatt i kruka med harmoniska färger och former som sen kommer att bli en spännande och vacker komposition när den börjar blomma. Ni övar på blomsterkroki för att kunna visualisera hur planteringen kommer se ut när den är i blom. Minna visar er grunderna för att skapa uppsättningar med sommarblommor som gör sig vackra både inne och ute. Ni får skapa egna blomsterarrangemang där Minna hjälper er med färgval, struktur och olika sätt att binda ihop ert arrangemang.

När du åker hem har du med en hel del ny kunskap, en sommarblomskruka, en eller två blomsteruppsättningar och en blomstermålning. Det bästa av allt är att du själv har skapat allt under helgen tillsammans med andra likasinnade personer. På köpet så har du haft en skön och avkopplande helg.

Om oss

Foto: Anne-Lie Ryde

Linda Schilén – ”Den smarta trädgårdsmästaren”, konstnär och författare till flera böcker om trädgård. Linda syns i TV4:s Nyhetsmorgon och är en mycket uppskattad föreläsare hos trädgårdsföreningar runt om i landet och på olika evenemang. Hon delar frikostigt med sig av sina smarta tricks och tips som underlättar och förenklar vårt arbete i trädgården.


Minna Mercke Schmidt
– blomsterkreatör och fotograf. Inspirerar folk att skapa sina egna blomsterarrangemang och – dekorationer via sina böcker, hundratals tidningsartiklar och sociala medier. En flitigt anlitad föreläsare och kursledare som delar frikostigt sin kunskap och idéer hur man skapar med material från trädgården och naturen. Lever efter mottot ”Blomsterglädje till alla”

Program

Programmet innehåller en hel del inspiration, föreläsningar och kunskap. Minna lär ut hur ni skapar vackra arrangemang till hemmet med blommor och växter. Linda tar er med på en kreativ resa där ni dels byter sekatören mot en pensel för lite blomsterkroki, men ni får även den praktiska hjälpen att skapa er sommarrabatt i kruka. Mellan de olika passen finns möjlighet till sköna promenader eller låta tankarna landa i den lugna och sköna miljö som erbjuds vid Slottet i Valhall Park.

Definitivt program och tider skickas ut separat.

INNEHÅLL LINDA SCHILÈN

Linda lär er att göra skisser med blomsterkroki för att ni med hjälp av dessa ska kunna skapa er en uppfattning om hur just era drömmars sommarblomsrabatt kommer se ut när den är i full blom. Ni får användbar kunskap om färger och former som gör att dessa antingen samverkar eller konstrasterar varandra för att rabattens slutresultat ska bli både dynamisk och harmonisk när den är klar.

Ni väljer fröer från Lindas egna sortiment av sommarblomsfröer och med hennes hjälp sår ni dessa utifrån de skisser som ni målat tidigare. Linda lär er jordlära och bästa knepen för att få fröer att gro samt er kunskap om hur ni ska sköta om er nysådda kruka från frö till blom.

INNEHÅLL MINNA MERCKE SCHMIDT

Att använda torkade och färska blommor och blanda det med det som finns i er nära omgivning i naturen för att skapa ljuvliga blomsteruppsättningar, är något Minna kommer att lära er. Arrangemang som kommer att förgylla era hem och sprida glädje året om.

Minna lär er sina bästa tips och tricks hur man kan använda olika tekniker för att bygga arrangemang och binda buketter. Hon berättar också om sina favoriter i trädgården och olika typer av naturmaterial som hon plockar till sina arrangemang.

Fredag

Kaffe och fika med både kakor och nyttiga frukter finns att tillgå. Kika runt och var lite nyfiken. Här finns mycket att upptäcka i omgivningarna och den sköna lilla bokskogen i parken.

15.00 – 18.00 Ankomst till Valhall Park Hotell.

Välkomna!

Bubbel när Linda Schilén och Minna Merke Schmidt hälsar er välkomna och berättar om helgen. Lite bubbel i glasen och småprat för att börja lära känna varandra lite innan ni kliver in i matsalen för att fortsätta njuta av middagen på hotellets restaurang Nimt.

Lördag

Frukost

Promenad – öppna sinnen.

Workshop, pass 1

Under helgen delas ni upp i två grupper. Alla deltagare får lika mycket tid av varje moment med Linda respektive Minna.

Lunch

Workshop, pass 2

Föreläsning med Linda Schilén ”Konsten att skapa trädgårdens rum”

Föreläsningen baseras på Lindas Schiléns nya bok som kommer ut i mars 2020. I boken berättar hon hur man tänker och arbetar för att skapa olika rum i trädgården.

Egen tid innan middagen

Middag

Söndag

Frukost och möjlighet till en promenad för er som vill gå ut och se omgivningarna.

Workshop, pass 3

Förmiddagskaffe

Lunch och utcheckning

Föreläsning med Minna Merke Schmidt ”Inspirerande blomsteruppsättningar”

Era värdar för helgen tackar och säger hejdå.

 

PRAKTISK INFORMATION

Plats: Valhall Park, Ängelholm

Datum: 13 – 15 mars.

Kurslängd: Fredag – söndag.

Pris: 4495 kr i enkelrum och 4195 kr i dubbelrum. Helpension fredag kväll till söndag lunch.

I priset ingår:

2 middagar, 2 luncher och frukost lördag och söndag. Kaffe, te, frukt och kaka finns att tillgå hela tiden dagtid. Boende i enkelrum eller dubbelrum om det är så att du åker tillsammans med en vän och ni vill dela rum.

Alla föreläsningar, workshops och material ingår under helgen. Blommor, material, fröer, kruka och jord ingår. Det går även bra att ta med egen kruka om ni har en speciell som ni vill ha som sommarblomskruka.

Vid färre än 20 deltagare kan kursen komma att ställas in alternativt flyttas.

FRÅGOR OCH BOKNING

Bokning sker direkt till Valhall Park Hotell, www.valhallparkhotell.se

Frågor om bokning och boende ringer/mailar ni hotellet:

Tel: +46 (0)431 255 20
Epost: info@valhallparkhotell.se

Frågor om innehåll och evenemanget besvaras av Peter Isaksson på 070 – 2735033 eller info@uterummet.se.

Länk till Facebook evenemang: Vårweekend – Skapa med sommarblommor

(https://www.facebook.com/events/594568591342463/)