Träning & må bra

I parken finns både ett meditativt lugn och bra träningsmöjligheter med egen löpslinga, padelbanor, gym och gruppträning hos Friskis&Svettis. Hotellet ligger också nära både havet med Skäldervikens fina strand och Kattegattleden som inbjuder till härliga promenader, löpning och cykling.

Friskis&Svettis Valhall Park

I parken finns Friskis&Svettis, ca 500 m från hotellet. Här är alla välkomna, oavsett vilka ambitioner man har med sin träning. Här finns gym, utegym och olika former av gruppträning, spinning och yoga. Träningskort finns att köpa på hotellet.

www.agh.friskissvettis.se

Padel

I Valhall Park finns Ängelholm Padelklubb med en toppmodern padelhall med fyra banor och omklädningsrum. Här är riktigt generös takhöjd och plats mellan banorna både för optimalt padelspel men även för att kunna sitta och trivas före och efter matcherna eller bara för att komma som publik och titta. I parken finns även två utomhuspadelbanor. Padel är en mycket enkel sport att spela och förklaras bäst som en blandning av tennis och squash. Banan är 10m x 20m till storlek och omringad av 3 meter höga glasväggar som får användas vid spel. Mitten av banan delas av med ett nät och man spelar alltid dubbel. Det fantastiska med padel är att alla som kan träffa en boll kan få ut något av sporten. Man behöver inte ha någon erfarenhet av racket-sporter för att kunna njuta av sporten. Padel är mycket roligt och enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt. Padel kan spelas av alla oavsett kön eller ålder.

www.engelholmspadel.se

Tidsbokning kan göras på – Matchi.se. Matchi finns även som app till iPhone och Android.

Vattnets Hus

I nybyggda Vattnets Hus som ligger precis vid Rönneå, på gångavstånd från stationen och stortorget, finns äventyrsbad för hela familjen med våg boll, strömkanal, hopptorn, bubbelpool och barnbassäng för de minsta besökarna. Dessutom finns två spännande rutschkanor som garanterat gör att det kittlar i magen! Läs mer på vattnetshus.se

I Vattnets Hus har även Sveriges första Nordic Hamam nyligen öppnat. Njut av ett härligt Spa i hjärtat av Ängelholm, en plats för dig som behöver få slappna av i vardagen, en plats där du kan få alltifrån den Nordiska Bastun, den Internationella Infinitypoolen och Ångbastun till det fantastiskt härliga orientaliska Hamamrummet. Läs mer på Nordichamam.se

Kattegattleden – Sveriges första nationella cykelled

Här är nära till Kattegattleden, en 37 mil lång sammanhängande cykelled med fantastisk natur och upplevelser längs vägen. Kattegattleden har ett unikt och havsnära läge med närhet till sandstränder och utsiktsplatser. Leden, som är näst intill bilfri, går från Helsingborg till Göteborg genom små fiskelägen och sommarstäder som Båstad, Halmstad och Varberg.

Skåneleden

Det är också nära till Skåneleden som är uppdelad i flera olika sträckningar. Tidigt på våren och försommaren är en skogsvandring bland skir grönska och bokskogsstammar en härlig upplevelse. Närheten till havet med vågornas skvalpande ljud kan vara skönt och avkopplande under sommaren. På Österlen finns ett rikt mat- och kulturliv och för den som vill njuta av folkmyller och strandliv ligger Båstad, Torekov och Mölle i anslutning till leden.

Kullens dramatiska kustlinje, vandring i gulröd bokskog på Österlen under hösten, att gå i snapphanarnas fotspår i norra Skåne eller vandra genom de väldiga bokskogarna i Söderåsens nationalpark är också fantastiska naturupplevelser.